5 gode råd til flot hår

Comments (0) Livsstil

Ønsker du dig flot og lækkert hår? Her får du fem gode råd til, hvordan du opnår flot og sundt hår.

1. Vask ikke håret for ofte

Måske har du hørt dette råd før, da det er et, der ofte gives af både frisører og andre håreksperter – og med god grund. Hyppig hårvask kan være meget skadeligt for håret, fordi shampoo fjerner de naturlige olier for håret og herved gør det tørt og livløst. Selvom rådet om ikke at vaske håret for ofte gives hyppigt, vasker mange alligevel hår hver eneste dag. Ikke alene er det store shampooforbrug til gene for miljøet, det er også en misforståelse, at det overhovedet skulle være nødvendigt for slet ikke at tale om godt at vaske sig hår hver dag. Håret har brug for sine naturlige olier for at se sundt ud. Afhængigt af din hårtype og den type aktiviteter, du udfører til dagligt, kan du sagtens nøje med at vaske dit hår med shampoo et par gange om ugen.

2. Husk hårplejen

I forlængelse af ovenstående råd, er det også vigtigt at huske hårplejen. Præcis ligesom du bruger fugtgivende ansigtscreme og bodylotion til din hud for at bevare dens blødhed og friskhed, bør du gøre det samme med dit hår. Husk at bruge conditioner eller en hårmaske fra tid til anden eller måske en god hårolie, når du styler dit hår.

3. Undgå at udsætte håret for skadelig behandling for ofte

Ønsker du dig sundt hår, er dette råd måske det absolut vigtigste af de fem. At udsætte dit hår for varmebehandling fra eksempelvis et glattejern eller et krøllejern eller at farve det ofte, slider meget på håret og vil som regel kunne ses over tid. Især afblegning af håret medfører meget slid. Ønsker du at pifte dit hår op, men vil du gerne undgå at slide på det, kan du spørge din frisør om gode råd til hvordan.

4. Invester i et godt GHD glattejern

Dette råd kan måske forekomme mærkeligt i forlængelse af ovenstående råd, men de to hænger alligevel på sin vis sammen. Ønsker du dig at kunne style dit hår med et glattejern, bør du investere i et godt et af slagsen. Dels fordi det gør arbejdet med at glatte håret nemmere og mere gnidningsfrit, men også fordi glattejern af god kvalitet ofte slider mindre på håret end nogle af de billigere alternativer. Vælg eksempelvis et GHD glattejern. GHD producerer nogle af de bedste, mest effektive og mest populære glattejern på markedet. Disse glattejern giver dig et godt resultat, selv hvis du har krøllet hår og slider mindst muligt på dit hår, når du bruger det.

5. Lær dit hår at kende

Sidst men langt fra mindst bør du tage dig tid til at lære dit eget hår at kende. Det tager tid og tålmodighed at lære, hvad der fungerer præcis for dit hår. Selvom du læser gode råd på nettet om styling og lignende, er det ikke sikkert at disse råd fungerer for dig. Hår er nemlig meget forskelligt, hvad angår eksempelvis tykkelse og tekstur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *