Sådan finder du det rette jakkesæt

Comments (0) Mode

Sådan finder du det rette jakkesæt

For mange er et jakkesæt et kæmpe statussymbol. Det er tegn på magt og maskulinitet, og den rigtige mand med det rigtige jakkesæt, kan se vanvittigt godt ud. Selvom moden har ændret sig en del gennem de sidste mange år, har jakkesættet altid været det samme.

Lige meget om det mest moderigtige har været trompetbukser eller posede hættetrøjer, så har jakkesættet bestået. Det har altid repræsenteret den stilrene og selvsikre mand. Er det et look man ønsker, bør man overveje at købe et jakkesæt til mænd.

Gør jakkesættet personligt

Selvom jakkesættet kan virke som en urokkelig monolit i modeverdenen, så har det ligeledes ændret sig i form, farve og udtryk gennem årene. Det har betydet, at der i disse år er flere muligheder end nogensinde før, for at kunne udtrykke sin personlighed og sin egen tøjstil gennem sit jakkesæt. Det behøver ikke at være det upersonlige, sorte jakkesæt, som den stereotype, anonyme bankmand går rundt i.

Ønsker man at spæde lidt ekstra penge i et pænere jakkesæt, kan det sagtens betale sig at få det skræddersyet, eller i hvert fald få lagt ærmerne op. Farve og materiale i et jakkesæt kan være fuldstændig ligegyldig, hvis pasformen ikke er korrekt.

Det maskuline i et jakkesæt er måden hvorpå især jakken nærmest omfavner den mandlige krop og fremhæver positive elementer såsom brede skuldre og store, faste arme. Er et jakkesæt derimod for stort eller bare dårligt passende, kan det have præcis den modsatte virkning. Det ser skødesløst og endda uprofessionelt ud, og man ville i mange tilfælde være langt bedre tjent med en ganske almindelig T-shirt eller i hvert fald en simpel skjorte.

I nutidens modeverden er det, som nævnt, også langt mere accepteret at lege lidt med den almene forståelse af jakkesættet. Det kommer selvfølgelig an på situationen hvori jakkesættet skal tages i brug, men hvis man synes den slags er interessant, kan det være enormt sjovt at lege med både farver og materialet.

Bare i kombinationen mellem skjorte og jakke kan der være enormt mange muligheder. Skal skjorten have et mønster? Skal de matche hinanden eller måske stå i skærende kontrast?

Jakkesæt til forskellige lejligheder

Er man ikke vant til at gå i jakkesæt, er det nemt at få den idé, at jakkesæt kun er til bryllupper og andre lignende, festlige, men sjældne, begivenheder. Det behøver imidlertid ikke at være tilfældet.

Mange steder er det for eksempel velset at komme på arbejde iført jakkesæt. Det afhænger selvfølgelig af arbejdspladsen. Nogle steder kan det overhovedet ikke komme på tale på grund af arbejdets fysiske natur. Andre steder vil det derimod passe rigtig fint ind, selvom det ikke nødvendigvis er påkrævet at arbejdsgiveren.

Dette er især tilfældet i brancher, hvor man har mange interaktioner med kunden, og hvor det er vigtigt at give et godt indtryk.

Jakkesættet kan imidlertid også passe ind, når du bare er derhjemme eller sammen med vennerne. Der er nemlig mange måder, hvorpå du kan tone op og ned for formaliteten i et jakkesæt. Det kan nemt bare blive en pæn jakke, som passer sammen med enhver skjorte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *