Hvad er en strækvikle?

Comments (0) Tøj

strækvikle

Det er det perfekte bæreredskab til din nyfødte baby, samtidig med det er nyt og meget moderne. Måden den virker på, er ved, at den bliver bundet stramt om dit barn og dig, og resultatet er så, at dit barn på en måde bliver suget ind til kroppen, hvilket resultere i en tættere kontakt som er godt. En strækvikle er som sådan blot et langt stykke stof, som ofte er lavet i blødt stof, som også kan give sig. Nogle indeholder elastan som gør, at det er elastisk og kan give sig. Det kan derfor trække sig tilbage, og samtidig også holde strækket, selv hvis du har babyen i strækviklen i flere timer i træk.

Fordele & ulemper

I bund og grund så gør strækviklen, at babyen vil være tæt på dig, hvilket er en kæmpe tryghed for både dig og din baby. Den giver samtidig en god støtte til dig som bærer, da tyngdepunktet flyttes fordi baby er tæt på brystet, og det vil på længere sigt ikke være ligeså hårdt for kroppen, og mindre udmattende. Man bør ikke have brug for at støtte barnet med hånden, så hvis det problem forekommer, så har du formentlig ikke strammet strækviklen hårdt nok. Det anbefales, at den primært bliver brugt til børn, som vejer maksimalt otte til ti kilo. Strækviklen giver sig nemlig, så hvis barnet vejer for meget, så vil stoffet give sig, og derfor vil det blive svært at holde barnet tæt på sig hele tiden, og man kan komme ud for, at det føles som om, at strækviklen ikke yder nok støtte og hjælp. Det sker primært, hvis det er, at barnet er for tungt.

Hvor længe må barnet være i en strækvikle?

Det er vigtigt at understrege, at du må have barnet i strækviklen så længe du vil. Først og fremmest så tager babyen ingen skade af at være i strækviklen, det er nærmere dig som bærer babyen, som skal lytte til din krop. Dog er formålet bag designet, at vægten er godt fordelt over hele ryggen, så du ikke bliver overbelastet. Dog kan udmattelse og træthed stadig forekomme, og derfor er det, som i alle andre sammenhænge super vigtigt, at du lytter til, hvad din krop fortæller dig.

Hvordan skal barnet placeres?

Den skal bindes før, at babyen sættes i den. Den passer til alle, og derfor skal man ikke finde forskellige længder til en lav kvinde eller en høj mand, så det er en fordel. Den skal kun bruges i oprejst frø position, som vil sige, at det er mave mod mave med babys knæ placeret godt over numsehøjde. Det er vigtigt, at man ikke bruger det som rygbæring, da det yderste lag stof kan kravle ned, og det vil man ikke opdage, hvis det er en rygbæring. Hvis det sker er der en risiko for, at babyen falder ud, hvilket kan være meget farligt. Derfor er det meget vigtigt, at man altid bærer baby foran sig, og aldrig nogensinde på ryggen.

Du kan klikke her, hvis du vil læse mere om produktet og købe det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *