Smykker og menneskeheden går hånd i hånd

Comments (0) Mode

Billige smykker

Mange mennesker bliver i dag foranledet til at tro at smykker er en moderne opfindelse. Men sådan er virkeligheden langtfra. Faktisk kan det at gå med smykker dateres 100.000 år tilbage. Her var det dog ikke smykker i sølv, guld og diamanter som man kender det i dag , men muslingeskaller som blev båret rundt om halsen som en kæde.

For 40.000 år siden begyndte smykkerne at blive mere raffinerede. Dengang begyndte vores forfædre at bruge fingerringe af marmor og armbånd af sten.

Så menneskeheden har lige siden vores oprindelse forsøgt at gøre os smukkere ved hjælp af smykker. En af teorierne er at det er det dyriske i som gør at vi tager smykker på. Ved at tage smykker på udstråler vi rigdom og den rigdom betyder for mænd overfor kvinder at de kan tage sig af deres mage. En af teorierne for at kvinder bærer smykker fra gammel tid er det er for at tiltrække mændenes opmærksom såsom det er tilfældet med påfuglens store farverige hale.

Smykker i dag

Selvom billige smykker har været en del af menneskeheden lige siden vi blev en art så er der sket en stor udvikling indenfor området. I dag bærer vi ikke kun smykker rundt om halsen, rundt om håndleddet eller på fingeren. Smykkebranchen har i de sidste mange år formået at forny og revolutionere sig. Denne udvikling er specielt går hurtigt i forhold til hvor smykker anvendes. Tidligere var det primært på fingrene , håndleddet og rundt om halsen. I dag kan man få ankelsmykker, sådan forholder virkeligheden sig langt fra i dag.

I dag kan man blandt andet få diamanter implanteret i tænderne og andre eksotiske steder. Så der er ikke noget længere som er helligt i forbindelse med smykker hvor nogle sågar får smykker indsat som piercinger intime steder.

 Traditionerne holder stadig ved

Dog er der visse traditioner som stadig bliver holdt ved lige. Det er eksempelvis traditionen med at fri til kæresten ved hjælp af en forlovelsesring. Der er mange teorier om hvorfor man har valgt netop ringen. En af dem er at ringen symboliserer det uendelige som det er tilfældet (eller som det burde være tilfældet) imellem de 2 som skal giftes.

For ligesom forlovelsesringen er en vigtig del af giftemålet så forholder det sig også sådan med selve vielsen hvor ringene i dag udgør en stor del af vielsesceremonien. For specielt i den amerikanske ceremoni bliver ringene centrum idet at ringene bliver sat på parternes respektive fingre samtidig med de lover hinanden evig troskab, som ringen ligeledes symboliserer.

Således har smykker været en del af vores hverdag lige siden vi gik fra at være aber til at være mennesker og der er ingen udsigt til at vi opgiver denne tradition. Tværtimod, smykker får større og større indpas og bliver brugt på mere og mere kreative måder, så hvem ved hvad fremtiden bringer, når der findes folk som piercer deres intimdele med smykker eller skaber hele kjoler kun ved hjælp af ædelstene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *