Sæt håret op til yogatimen

Comments (0) Skønhed og wellness

yoga

Du kender sikkert allerede problematikken, som opstår når man har lidt længere hår og skal til at dyrke enhver slags sport: det lange, løse hår kommer ind i øjne og mund til stor gene for dig. I værste fald kan det ødelægge hele sportssessionen! I sådanne tilfælde er det en rigtig god idé at have en elastik eller et hårbånd med sig, så man hurtigt kan sætte håret op inden man går i gang med sporten. Det er især anbefalet til for eksempel yoga, hvor man tit skal stå i forskellige stillinger og ens hår er det sidste, der skal stoppe en i at holde fokus og være zen.

Ude af øje, ude af sind

Som sagt er det en god idé at komme forberedt til yogamåtten med en hårelastik med sig, så man kan smide håret op i en hestehale eller en knold, inden yogatimen begynder. Hvis yogatimen er ekstra krævende og man ved at man måske kommer til at svede lidt, skal man heller ikke tænke på at få svedigt og fedtet hår, da den opsatte frisure hjælper med at få håret væk fra ansigtet. Det gør det muligt for dig at i stedet fokusere på yogaen og komme i et meditativt stadie på yogamåtten, hvor alt andet larm bliver lukket ude. Efter en yogatime føles de små dagligdagsritualer som at gå i bad og tørre sit hår rigtig rart, da man har fået strakt musklerne og leddene på en sund måde.

Et afslappende bad inden yoga

Når man først træder på yogamåtten, er det endelige mål at føle sig mere afslappet og vel til mode end man var før yogatimen. Hvis man er nybegynder inden for yoga og har svært ved at slappe af eller har en masse forstyrrende tanker på sinde selv under en afslappende yogatime, kan det anbefales at man gør noget ved det inden yogatimen starter. Det kan for eksempel være at man drikker en kop varm te eller tager et afslappende bad inden yogasessionen, hvorefter man for eksempel kan tørre sit hår med en hårtørrer fra haartoerrer.dk. Når man føntørrer sit hår med en hårtørrer, behøver man ikke at tænke på det fugtige hår og kan komme hurtigere ud af døren. Derfor er hårtørrerne en god investering.

Hold fokus på yogamåtten

Noget af det allervigtigste ved yoga er at man holder fokus og udfører de forskellige positioner og vejrtrækningsøvelser koncentreret. Mange tror at yoga er nemt, men noget af det allersværeste er det tilsyneladende meget simple som at trække vejret på en korrekt måde. Under yoga skal man trække vejret på en helt bestemt måde, hvilket gør at man vil komme i en mere afslappet og meditativ tilstand. Her slapper leddene og musklerne i kroppen af, hvilket også vil kunne mærkes i mange timer efter yogatimen er afsluttet. Man behøver ikke at dyrke yoga hver dag for at høste de mange fordele, man kan sagtens blot hoppe på yogamåtten et par gange om ugen. Derfor er det også en god idé at starte en regelmæssig rutine med yoga for at opnå yogaens bedste fordele over en længere periode!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *