Sådan tilpasser jeg mig årstiderne i min indretning

Comments (0) Livsstil

Stue

I takt med at årstiderne skifter, burde enhver også skifte lidt ud i den måde, de indretter på. Der er jo ingen, der gider sidde og kigge på en adventskrans midt om sommeren. Det handler simpelthen om at skifte ud i små detaljer i hjemmet, for at tilpasse sig den pågældende årstid.

 

Start småt

Det bliver en dyr omgang, hvis både sofa, borde og andre møbler skal skiftes ud hvert kvartal. Hvis din stue alligevel er hvid som grundfarve, handler det om at tilpasse accentfarverne. En god guideline, hvis du ikke føler, at du lige har styr på hvilke farver der hører til hvilken årstid, er såmænd bare at rulle gardinerne op og kigge ud. Naturen giver de bedste hints.

Er det sommer? Kig ud. Solen får alt til at se lysere og dejligere ud. Med lyse farver kommer du langt i de varme måneder. Prøv en lyserød dug for eksempel. Den vil med garanti få dit spisebord til at lyse op. Om efteråret hitter de varme toner. Brun, rød, mørkegrøn, karrygul, orange. Find inspiration i de faldne blade fra træerne. Tag eventuelt et par stykker med hjem, og brug dem som dekorationer. Vintertiden, derimod, kalder på kolde farver. Det skal passe med vejret. Der findes mange dekorationer, som man kan købe i butikkerne om vinteren. Det er som om, at vi har et naturligt pyntegen, der kun dominerer i december måned. Foråret handler kun om én ting – fornyelse. Et par friske farver her og der, og dit hjem vil stråle.

 

Lige til gemmeren

I starten virker det måske lidt uoverskueligt, hvis man hver 3. måned skal indrette helt om. Måske vil det få nogle til helt at lade være. Men der er bare intet hyggeligere end et hjem, der bugner af sæsonskift. Når det kommer til madlavningen og opskrifter, tilpasser vi os jo også efter den sæson vi er i. Det vil helt sikkert også hjælpe på din egen overgang fra vinter til forår og fra sommer til efterår. Hvis du nu kan gøre det til en tradition, hvis du hvert år vil tilpasse indretningen til årstiderne, så kan alt dit pynt og lir ryge lige ned i gemmeren. Plastikblomster, servietter, nipsting – det hele er noget, der med garanti kan bruges igen næste år. Så du skal faktisk kun ud at sæsonshoppe et par gange, og så er du good to go!

 

En ny begyndelse

Nogle gange kan man godt blive lidt vemodig, når man nærmer sig afslutningen på en årstid. Hver årstid kan noget helt specielt. Nogle er mere til de varme måneder, andre er til de kolde. Og finder man sig selv lidt træt af, at sommeren er slut, eller foråret skal begynde, vil årstidsindretning helt sikkert få dig på bedre tanker. Faktisk kan det virke helt terapeutisk. Så i stedet for at hænge dig op i, at noget slutter, så vær glad for den nye begyndelse, der starter ved årstidsskift. For hey – din yndlingsårstid kommer jo igen! Det kan jeg med sikkerhed meddele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *