Sådan bør du klæde dig på arbejdspladsen

Comments (0) Livsstil

Der er stor variation i dresscoden på de danske arbejdspladser, men derfor er der alligevel nogle retningslinjer som går igen. Mænd klæder sig almindeligvis mere eller mindre formelt med skjorte, jakke og eventuelt slips. For kvinder er der imidlertid mere mulighed for variation, og det kan både være godt og skidt. Mange har nemlig svært ved at bestemme, hvilke typer af tøj, som passer til arbejdet.

 

Vær gerne feminin

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, at det er helt i orden at vise sin femininitet, når man er på arbejde. Det er dog stadig en fin balancegang, for man bør ikke vælge tøj, som kan virke udfordrende. Med andre ord er det fint at vælge kjole eller nederdel, når man skal på arbejde, men de bør ikke være for nedringende eller korte, da det kan få dig til at fremstå mindre professionel.

Med andre ord er det helt fint at vise din feminint frem, men du bør ikke vise din seksualitet frem.

 

Overvej dine farver

Du kan sagtens vise din personlige stil ved at vælge farverigt tøj, når du går på arbejde, men lad ikke farverne blive for dominerende.

På mange arbejdspladser er det mest velset, hvis man vælger mere mørke og konservative farver. Årsagen til denne politik er, at et konservativt farvevalg generelt virker mere professionelt. Det er samme farvestil, som man ofte ser hos mænd – især på arbejdspladser, hvor der er krav om jakkesæt.

 

Vælg behageligt tøj

De fleste tilbringer otte timer om dagen på arbejdspladsen, og det kan være rigtig lang tid, hvis du er iklædt tøj, som ikke er behageligt.

For nogen kan det virke vanskeligt at finde tøj, som både er professionelt og behageligt, men det handler i høj grad om at vælge kvalitetsmærker, når det kommer til tøjet. Créton er eksempelvis et mærke, som er designet af Lisbeth Skov Sinnerup. Brandets tøj udstråler funktionalitet, eksklusivitet og enkelthed. Disse egenskaber gør tøjet perfekt til arbejdspladsen, hvis man er i tvivl om, hvad man ellers skal vælge. Brandet er yderst anerkendt i Danmark og kan købes online her.

 

Vil du vide mere?

De ovenstående råd er meget generelle, og det er vigtigt at huske, at der er variation fra arbejdsplads til arbejdsplads.

Hvis du vide mere om tøj og mode, så klik her. Du kan læse spændende artikler om emnet, og samtidig har du mulighed for at blive inspireret. Dit tøjvalg er noget af det første, som folk bemærker, og derfor er det ikke noget, som bør overlades til tilfældighederne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *