Lyngby-vasen: Når dansk, ikonisk design er mere end bare en blomstervase

Comments (0) Livsstil

lyngby vasen

Hvad skal der til før dansk design opnår klassikerstatus? Lyngby-vasen har længe været et stykke ikonisk, dansk design, som mange danskere higer efter at få hjem i sin bolig. Den berømte vases status som en klassiker skyldes mange ting.

Den er til dels blevet populær på grund af dens unikke historie, og den er til dels blevet populær på grund af dens tidsløse design. Her kan du læse mere om, hvorfor Lyngby-vasen er mere end bare en blomstervase.

Vasen som du ikke gemmer i et skab

Dette er netop, hvad Lyngby vasen ikke er: En vase, der ryger tilbage i skabet, når blomsterbuketten, som du fik til din fødselsdag, er visnet til ukendelighed. At man i det fleste hjem kan finde en Lyngby-vase – også selv om der ikke er blomster i – vidner i høj grad om, at denne vase for længst har opnået status som en klassiker.

Den enkle og elegante stil gør det nemlig muligt at vurdere, om vasen tager sig bedst ud med eller uden blomster. Men om der er blomster i vasen eller ej, er heldigvis ikke et spørgsmål om enten-eller.

På den ene side er Lyngby-vasens design så elegant, enkelt og lækkert, at det aldrig vil overskinne en smuk buket blomster. Men på den anden side går der ikke nogle skår af vasens skønhed, hvis den står for sig selv. Linjerne er enkle, og vasens stoflignende overflade gør den yderst elegant at se på.

Lyngby-vasen kan købes i flere farver

Er du til grøn, hvid, sort eller enkelt glas? Lyngby-vasens popularitet skyldes ikke kun, at den er flot både med og uden blomster. Vasens popularitet kommer også af, at designet og farverne appellerer til forskellige stiltyper.

F.eks. har den enkle sort/hvid-stil længe været topmoderne i mange danske boliger. Her danner både den sorte og den hvide Lyngby-vase smukke kontraster i hjemmet, der sætter fokus på rene linjer og enkle farver.

Om man hælder til den kontrastfyldte sort/hvid-stil, når man indretter sin bolig, eller om man foretrækker et hjem med farver, så findes der også Lyngby-vaser til enhver smag. Den smukke vase fås nemlig også i grøn, men selv om denne vase har kulør, så er den elegante, enkle stil stadig bevaret, da den grønne farve er rolig og afdæmpet.

Historien har gjort Lyngby-vasen til en klassiker

Foruden det elegante og enkle design spiller vasens historie også en vigtig rolle, når man skal forklare, hvorfor Lyngby-vasen er mere end bare end blomstervase. I lang tid har vasen nemlig ikke været produceret.

Det hele startede tilbage i 1936, hvor man begyndte at støbe de klassiske Lyngby-vaser på en dansk porcelænsfabrik. Desværre måtte fabrikken i 1969 dreje nøglen om, og fra 1969-2012 blev der ikke produceret Lyngby-vaser. Men i 2012 relancerede den danske arkitekt Daniel Hilfling vasen, der med tiden var blevet et samleobjekt.

I dag vasens design stadig det samme som i 1936, men det er stadig elegant, enkelt og tidsløst som det altid har været. Anskaffer du dig en Lyngby-vase, skal du ikke være bange for, at den går af mode inden for den nærmeste fremtid. Her kan du se udvalget af Lyngby vaser hos Roomsa.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *