Lav lækker mode selv – strik dit eget tøj

Comments (0) Mode

At strikke sit eget tøj, er noget som mange synes ville være super fedt. Skal man strikke sit eget tøj, skal man også have fat i noget garn at strikke af. Der findes mange forskellige typer af garn, og mange forskellige mærker at vælge mellem når det kommer til at finde garn man skal strikke sit eget tøj af.

Vi vil i denne artikel herunder komme ind på de forskellige typer af garn, der er gode at strikke af – og samtidig komme ind på de mærker du kan vælge at købe disse typer af garn fra.

Akrylgarn

Akrylgarn er en af de typer af garn, som man kan vælge at strikke af.

Det er kunstigt fremstillet garn, så er man kun til naturlige ting, er det selvfølgelig ikke en type garn som man ville vælge. Dog er det noget billigere end de naturligt fremstillede garn. Garnmodellen er meget populær i øjeblikket og akrylgarn har samtidig også en lang række praktiske fordele, der er med til at give den denne popularitet.

Akrylgarn kan både bruges til hækling, strikning og brodering.

Bomuldsgarn

Bomuldsgarn er nok en af de mest populære, hvis ikke den mest populære type garn du finder på markedet. En af de helt store grunde til at bomuldsgarn er så populære, er grundet den høje kvalitet man får når man strikker med bomuldsgarn.

Garntypen kan bruges til alle mulige former for strikning. Det er både til for at kunne lave varme trøjer til vinteren og mere luftige til sommeren. Overordnet er bomuldsgarn en rigtig god garntype til det brede segment, og samtidig med en høj andel af naturlighed.

Der findes mange forskellige garnmærker på markedet. Vi har efter en del strikning, hækling og brodering udvalgt nogle af de mærker vi synes bedst om på det danske marked.

 

DMC

DMC er en anerkendt garnproducent for især laver garn til broderi, hækling og strikning. DMS har historie tilbage til 1746 og er derfor et af de ældste garnmærker på markedet. Køber du garn fra DMC er det virkelig kvalitetsgarn du får i hænderne – garnet forhandles i dag i mange af verdens lande, heriblandt Danmark, USA, Tyskland og UK. Vil du læse mere om DMC garn, så klik her.

Järbo

Svensk kvalitets garn. Järbo er en traditionel svensk garnproducent som startede i 1980’erne.

Kvalitet er høj, som svensk produceret garn ofte er – men samtidig får du Järbo garn til en rigtig god pris.  Järbo går gennem høje undersøgelser, der er meget dybdegående. Det er med til at sikre den høje kvalitet du får i denne type garn. Järbo garn fås her.

 

VI håber at du kan komme i mål med strikningen af dit nye tøj selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *