Her finder du det gemte guld til hjemmet

Comments (0) Livsstil

gamle ting

Synes du også, at dit hjem lider lidt af uoriginalitet? Ved du ikke, hvor du skal gå hen, for at finde de ting, som ingen andre har? Look no further. Denne artikel vil blive dit skattekort til at finde de gemte skatte, som dit hjem behøver.

 

Guldet findes – men det er god til at gemme sig

Vi kender det alle. IKEA-fælden. Den lokker os med billige priser på ret ubrugelige varer. Tro mig, jeg holder af et godt IKEA-køkken lige så meget som alle andre gør, men finurlige, specielle ting finder man bare ikke på IKEAs hylder. Men det kan vi nogle gange godt tro, indtil kollegaen, naboen og søsteren har helt den samme ting. Og hvad er det sjove i det? Og nu hvor du rent faktisk kigger ordentligt på din nye vase eller dine nye puder, så er de faktisk heller ikke så fede, som de var i IKEAs udstillingshjem. Så gem alle kataloger fra varehusgiganterne væk. Hele deres sortiment er masseproduceret. Du finder ikke noget, som ingen andre også har disse steder. Og mist ikke håbet. Der findes en masse særprægede finurligheder derude. Du skal bare lige lede lidt mere!

 

Hvor skal jeg gå hen?

Men det er slet ikke så simpelt! Jo, det er. Stol på mig. Nu pensler jeg det ud for dig. Her skal du gå hen:

Loppemarkedet, din mors loft og genbrugsbutikken er de bedste steder at gå hen, hvis du har ja-hatten på, og dine briller med max styrke i. Disse steder kræver altså tålmodighed og en evne til at slå koldt vand i blodet. For måske vil det lykkes for dig. Og måske er du kommet på en dårlig dag, hvor en anden lige har været og snuppe alt guldet foran næsten på dig. Og sådan er det bare. Hvis du vil være mere sikker på at komme hjem med en gevinst, foreslår jeg at finde ud af, hvilke specialbutikker, der ligger nær dig. En god, lille hjørnebutik er tit en skattekiste, der står lige for øjnene af dig, men som du altid bare går forbi. Her er varerne måske ikke så ’one of a kind’ som i den lokale genner, men guldet kan i hvert fald godt gemme sig her. Hvis du stadig føler, at intet i dit nærområde duer til noget, så ligger der altså en stor verden foran dig. Og et internet, som kan connecte dig til verdenen. Hvis du er så heldig, at du skal på en udlandsrejse, så orienter dig om specialbutikker ved din destination. Her vil du med garanti finde noget, som ingen andre har. Derudover er det også et fantastisk ferieminde.

Hvis du ikke skal til udlandet, kan du heldigvis bestille ting hjem fra nettet hos nogle butikker. Der er uendelige muligheder. Så drop undskyldningerne for at købe endnu et udueligt IKEA-produkt, og se så at komme ud og find de skjulte skatte.

 

Jo vildere en jagt, jo bedre en historie

Det kan sagtens tage lang tid at finde de bedste ting på det skjulte marked. Men her handler det om åbenhed og at se potentialet i det ufuldkomne. Måske trænger noget bare til en kærlig hånd, og så er det så godt som nyt. Måske er det dig selv, der må frem med sandpapir og maling for lige at gøre det ekstra fedt. Men jo vildere en jagt, jo længere en proces, jo federe end historie er der i dine ting, og jo større værdi får det for dig. Og det er da meget bedre at eje mange ting med værdi, som ingen andre har, som du vil beundre i mange år fremover. Stop læsningen! Du har nu fundet skattekortet. En vild shoppingjagt ligger forude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *