Hay Pinocchio gulvtæppe

Comments (0) Livsstil

Pinocchio gulvtæppe

Håndrullet fra Hay

Det skandinaviske modehus Hay laver fantastiske finurligheder til ethvert hjem. Alt fra træhænder og æsker til stole og puder. Hay er paradiset for modeelskere overalt. Men med disse innovative gulvtæpper, har Hay virkelig skudt papegøjen. For gulvtæpper som dette er aldrig set før. Tæppet består af hundredevis af små individuelle kugler, syet sammen til et cirkulært gulvtæppe. Det er lavet af 100% uld. Størrelsen på gulvtæppet variere fra 90 til 140 cm i diameter. Og ikke to tæpper er helt ens! Selvom de produceres heftigt på grund af stor efterspørgsel, er der altså ikke to mennesker, der har helt det samme tæppe.

 

Støt en god sag

Når man betaler de godt 1700 kr., kan det godt virke som mange penge, man går rundt og træder på. Men man støtter den gode sag. Tæppet er fremstillet i lavindkomstområder i Nepal og Indien. For hvert tæppe der er lavet, kommer flere mennesker i arbejde, og kan tjene til dagen og vejen. Nepaleserne og inderne kombinere de vestlige designidéer med deres egne traditionelle metoder til at fremstille tæpperne. Og hvilket unikt resultat de ender med! Hvis tanken om at bidrage til bedre levevilkår for medmennesker ikke giver motivation til at købe tæppet, så ved jeg ikke, hvad gør.

 

Pinocchio

Navnet på tæppet fremkommer måske lidt sjovt ved første møde med det. Mange kender også tæppet blot som ’det-der-tæppe-med-de-farvede-dutter’. Sådan kendte jeg det også i starten. Da lærte jeg så, at navnet var Pinocchio. Det er faktisk opkaldt efter barndomskendingen fra Pinocchiokugler fra Haribo. Og hvis man tænker over det, så ligner det måske også, at nogen har tabt et par poser udover gulvet. Det slik-lignende look bidrager til at give tæppet et barnagtigt og sødt udtryk, som med garanti kan peppe rummet op. Tæppet fås i den populære, mangefarvede udgave, samt i overvejende blå, lilla, sorte og lyserøde nuancer. Så selvom man i forvejen ikke kan få to ens tæpper, kan man dog lege lidt med farver ved at inkorporere forskellige farveskalaer i sin bolig, ved køb af flere tæpper.

 

Pep hverdagen op

Vi kender det alle sammen. Vi har alle de øjeblikke, hvor man kigger ud i sin stue og tænker ”hold op hvor ser det trist ud”. Vejret er dårligt, arbejdsdagen har været lang, og man længdes egentlig bare efter at komme hjem og slappe af i sin sofa. Men de grå, hvide og sorte nuancer gør simpelthen ikke noget godt for humøret. Nogle gange er det så overvældende, at man ikke engang kan holde ud at kigge på sin stue eller sit værelse. Der skal ske en forandring, og den skal ske hurtigt! Måske får man sig selv slæbt ud i IKEA, og kommer hjem med et impulsivt køb af en halv-bleg gul lampe, som man troede ville passe godt i vindueskarmen, men alligevel ender det med at se lidt malplaceret ud, og så er man tilbage på square one. Et godt tip: spar dig selv for mange dårlige forsøg på at få dit rum til at se livligt ud. Pinocchio-tæppet er en sikker vinder hver gang. Hvorfor? Fordi du kun behøver denne ene genstand, og så er dit rum fuld af liv, lys og smil. Tæppet er et kunstværk, og du og din lejlighed fortjener det!

Kan købes på www.hayshop.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *