Anmeldelse af Kartell Bourgie Bordlampe

Comments (0) Livsstil

lampe

Det trendy italienske bolighus Kartell har gjort det igen. Jeg havde længe set med lange øjne efter deres gennemsigte Bourgie-lampe. Lampen udmærker sig ved at tage inspiration fra barokkens flair for klassiske, cirkulære udskæringer. Men her kommer Kartells eget præg: Der fremkommer et moderne og innovativt twist med det transparente look, lampen får, da den På grund af Kartells successer med de forrige lamper i guld, krom og sort, lavede de denne krystalklare ’spin-off’ lampe. På bordet fylder den god del, med sin 370mm i diameter, og en højde på 780 mm. Den vejer 3,4 kg, så at slæbe den hjem var intet problem.

Lampeskærmen karakteristiske plisserede look skaber dimensioner når lyset tændes. Når lyset ikke er tændt kan lampen virke næsten usynlig. Derfor er størrelsen på lampen passende, da den ikke virker intimiderende og overvældende i stuen. Selv når naturligt lys rammer lampen, vil det krystallignende look reflektere lyset, som ser intet mindre end smukt ud.

 

Når lyset tændes

En lampes primære funktion er selvfølgelig at lyse et rum op. Dette gør den vanvittigt populære Kartell-lampe til perfektion. Den har et regulerende lyssystem, som man selv kan justere på. Så hvis man skal have skarpt lys til at læse under, eller gerne vil dæmpe lyset lidt til at skabe perfekt aftenhygge, kan lampen indstilles lige til ens eget behov. Den har tre primære lysniveauer, alle med hver sin bagtanke, til at skabe det perfekte lys til enhver lejlighed og til enhver situation.

 

Dejligt decor

Udover at kunne alt, hvad en lampe skal kunne, er den også dekorativ i sig selv. Uden lyset tændt ligner den en minimalistisk skulptur. Nærmest et kunstværk, som kan peppe ethvert natbord, spisebord eller sofabord op. Kombinér den med andre transparente items for at skabe en moderne stemning til dit space, eller med traditionelle genstande, da den også vil passe eminent godt sammen med det.

 

Perfekt til det moderne menneske

Jeg kan garantere dig for, at denne lampe helt sikkert var på din søster, veninde eller kærestes ønskeliste forrige jul. Den var i hvert fald på min. Hvis du ikke lige nåede at få den indkøbt til den moderne kvinde i dit liv i den forgående højtid, kan du sikkert finde en anden anledning til lidt indretnings-forkælelse. Skal hun flytte? Indflytter-gaven. Har hun fødselsdag? Hun vil huske dig for dette brillante køb i lang tid fremover. Er hun bare helt vildt sød? Det er du også, hvis du giver hende Bourgie-lampen.

En investering for livet

Heldigvis behøves du ikke engang at gå langt for at få dine fingre i lampen. Med bare et par enkelte klik kan lampen blive din. Den forhandles flere steder på nettet. Jeg har haft gode oplevelser hos www.lampemesteren.dk, men fås også på Kartells egen danske hjemmeside, www.kartellshop-hellerup.dk. Prisen kan måske virke lidt høj, men det er en investering for fremtiden. Kvaliteten er så god, at lampen sagtens kan følge med dig hvis du skal flytte til nyt. Det er en genstand, som man altså bare må eje. Jeg har ikke fortrudt ét sekund, at jeg brugte penge på den. For hver gang jeg kigger på den, føler jeg mig stilet, sej og super fornuftig. Money well spent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *