5 tips til at udvælge det perfekte slips

Comments (0) Mode

1. Mønster eller ej

Det er vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad du gerne vil signalere med dit slips. Et mønstret og farverigt slips kan være passende ved festlige lejligheder, men mindre passende i forretningssammenhænge.
I forretningssammenhænge anbefaler vi, at du vælger et slips med diagonale linjer i mørke eller lyse neutrale farver. Mens et ternet eller farverigt slips kan være elegant i sociale sammenhænge.

 

2. Synergieffekt

Det er en god idé at vælge et slips i én af de farver, som du har på tøjet. Har du eksempelvis noget blåt på dit bælte, kan du vælge et slips i samme blå nuance og derved opnå synergieffekt.
Når du skal købe slips, er det derfor en god idé at tænke over, om du har noget hjemme i garderoben, som farvemæssigt kan matche slipset.

 

3. Slipsets længde

Når du vælger et slips, skal du ligeledes være opmærksom på, at slipset helst skal være 130 cm langt. Har du ikke lige et målebånd ved lommen, så er det en gylden regel, at slipset skal gå lige til bæltespændets top.

 

4. Slipsets bredde

Vælg et slips ud fra bredden af dine skuldre; jo bredere du er, desto bredere bør dit slips være.

Traditionelt set bruger vi et bredt slips til mere fornemme og vigtige begivenheder. Skal du eksempelvis deltage i et bryllup, en fin reception eller en lignende festlig begivenhed, kan det være en god idé med et bredt slips. Det smalle slips giver derimod et mere casual look og passer til den unge forretningsmand, som gerne vil se smart og stilfuld ud.
Overordnet set, er det brede slips mere konservativt, end det smalle slips. De smalle modeller er derfor ofte mere friske og ungdommelige, end de brede slips.

 

5. Skjorten

Som tidligere nævnt, giver det et mere gennemført helhedslook, når man matcher farverne på slipset med farverne på tøjet. Dette gælder ligeledes den skjorte, man har på, under blazeren.
En gylden regel er, at slipsets farvetone skal være mørkere end skjortens (dette gælder naturligvis ikke, hvis du har en sort skjorte på). Har du eksempelvis en lyseblå skjorte på, kan du supplere med et mørkeblåt slips.
Har du en mønstret skjorte på, giver det god synergi, hvis du matcher en af farverne i mønstret med slipset. Her er det dog vigtigt, at du vælger et ensfarvet slips uden mønster, da mønster på mønster sammensætninger sjældent giver et stilfuldt resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *