3 måder at indrette sit hjem på

Comments (0) Livsstil

stue

Mangler du desperat noget inspiration til at indrette dit hjem på? Så er du kommet til det rette sted. Taget udgangspunkt i rejser, tendenser og personlig stil, vil jeg nu præsentere dig for 3 måder at indrette dit hjem på.

New Yorker Loft

I vores fjernsyn og på billeder virker New York City så majestætisk. I virkeligheden er byen endnu vildere end det. Da jeg for et par år siden besøgte byen, blev jeg helt forelsket. Siden da har jeg drømt om at komme tilbage dertil. Og det kan jeg nu. Ved at inkorporere et par detaljer i indretningen, føles det lidt som at bo i et trendy, NYC-loftrum.

Drop Søstrene Grenes billede af New York skyline. Det holder bare ikke. New Yorkere har meget lidt plads at gøre med normalt, så hvis din bolig er lidt lille, så er det faktisk mere reelt. Prøv også at lade nogle rå detaljer blive fremme. Hvis din bolig er lidt gammel, så skjul ikke det faktum. Lad gamle lyskontakter og dørhåndtag sidde i. Det giver et råt look, som New Yorkere elsker. Læg også vægt på udsigten. Nok står Empire State Building ikke i din baghave, men i New York, og sikkert også i din by, er der massere ting at se udendørs. Store vinduer, som præger rummets vægge, er en sikker vinder. Og hvis væggen så oveni købet er lavet af mursten, så er du altså næsten i The Big Apple. Til sidst er det vigtigt at inkorporere farve. Små detaljer her og der, som en farvet stol eller et kæmpe stort farvet vægur går rent hjem. Nøgleordet til New York-stilen er cool. Vær modig, brug farve og tag gerne inspiration fra musikken og kunstens verden.

 

Guld, sølv, kobber, messing – metal!

Metaller er det hotteste lige nu. Alt skal helst være i metal. Okay, ikke alt. Men en fed måde at indrette på, som er nem at udføre og nem at benytte på ethvert hjem, er ved at bruge metal som inspiration.
Kig bare på en byggeplads eller et smedværksted. Det handler om minimalisme og om modernisme. Det må gerne have et lidt koldt udtryk. For en sjov detalje kan du støve morfars gamle møntsamling op, og dekorer med mønterne. Kombiner dog kun en slags metal med en neutral farve. Kobber går godt til hvidt. Sølv går godt sort. Det handler om rene linjer og lange flader. Mentaliteten ’less is more’ passer perfekt i denne henseende. Dog kan metaller fungere i alle hjemmets rum. I køkkenet er der i forvejen massere af metal, så her kan du nøjes med en diskret lysestage eller en brødkurv. Det samme gælder badeværelset, da armatur og bruser tit er metalbelagt. Derfor kan man igen nøjes med enkle detaljer. Ting i metalfarve er som regel billigere end rigtigt metal, så det kunne være en billigere løsning til dig på budget. I Bahne spottede jeg forleden hele afdelinger dedikeret kun til metaldetaljer. Især har kobber været meget fremme, og messing bliver det næste. Nøgleordet til denne stil er råt. Tænk rock. Tænk koldt. Tænk urbant. At indrette med metaller er perfekt til dig, der i forvejen er lidt rocket. Det er desuden meget nemt, at indrette med metaller. Du kan købe dig til det, men du kan sikkert finde det i gemmeren, på genbrugsstationen eller andre steder helt gratis. Brug fantasien og dine hænder!

 

Hygge, hygge og atter hygge

Personligt er mit space indrettet med indskud fra mange forskellige stilarter og udtryk, men i sidste ende handler det for mig om ultimativ hygge. Og så trives jeg ret godt i rod og kaos, så det gør faktisk ingenting at der ikke altid ser lige organiseret ud. For nemt at opnå max hygge, handler det også her om små, personlige detaljer. Jeg har en plakat af en bygning i New York, samt en minimalistisk metallampe. Det ser måske lidt rodet ud, men det er hyggeligt. Derudover hjælper det altid at have mange tæpper, puder og andre bløde ting tilstede. Det giver et mere hjemmeligt udtryk. Lyskæder kan virke barnagtige, men når de er tilstede i den rette mængde og på den rette måde, bidrager de især til en hyggelig stemning. For andre hyggelige lyskilder, prøv stearinlys. Undgå loftlys og for skarpt lys. Hæng mange billeder op! Jeg har en ane-væg i min bolig, som jeg værdsætter meget. Det er helt personligt og unikt. Den er også en kilde til mange gode historier. Men hyggen bliver aller mest tilføjet af de mennesker, som du fylder hjemmet med. Gode tider skaber hygge. Lykken er, at have et hjem, som man har det godt i. Om man opnår det gennem indretning eller ikke er sin egen sag. Men jeg synes, at det er et godt sted at starte. Dit hjem er din rede og dit sikre sted. Og det skal indrettes præcis, som du synes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *